April 2012

 

Sinds de laatste mededeling is er weer het een en ander gebeurd.
Door omstandigheden heeft Jenne Ons Thuis vorig jaar helaas moeten verlaten.

Toen heeft het best wat moeite gekost een geschikte 3e bewoner te vinden. Toch is dit redelijk snel gelukt en sinds 1 maart 2012 is Kim Hansen uit Venray op de Derpsestraat komen wonen.

 

Hieronder een beeldverslag van het feest van de opening van het eerste ouderinitiatief van de Sleutel .  (Voor een volledige fotoreportage klik hier)

Het is een mooi huis in een gewone straat  ....

 

Het is vandaag 11 april 2008 en er staat wat te gebeuren. Vandaag zal de naam van dit huis, een initiatief van drie ouders van een gehandicapte zoon of dochter, worden onthuld. Een gedurfd initiatief wat met behulp van vele sponsoren tot stand is gekomen 

  

Wie worden de bewoners ? Stuk voor stuk hebben zij een eigen vorm van zorg nodig.

We stellen ze nog even aan U voor

                
Suzan                           Agnes                       Jenne  

 We hebben zon en dat blijft ook zo die dag.  Een kleine rondleiding door het huis laat de mooie ruimten zien die de kinderen met het gastgezin : Fred en Annemarie , Veronie en Julie zullen gaan bewonen. 

 

 (grapje, maar het is wel een sleutelpositie !)

Allereest is daar de speelkamer waar ze op een veilige en verantoorde manier kunnen spelen. Ze genieten van de 'luxe' van een inpandig zwembad wat goed van pas komt omdat ze toch al zo  weing kunnen maar water is voor allemaal een weldaad.  

     de speelkamer met waterbed,schommel, muziek en andere tierelantijnen 

 Vanuit de "ontspanningsvleugel" komen we in de gemeenschappelijke woonkamer : 

 

Allereerst zijn wij u een verslag schuldig van de "inhuizing" van Suzan en Agnes : Geheel volgens planning kwam Suzan op 19 februari en Agnes op 29 februari in het huis wonen. De komst van allebei de meiden verliep "vlekkeloos"en boven verwachting goed, getuige de hieronder geplaatste beelden:

 

Sample Image

 

 Agnes puzzelt al .....   

Het zal U niet verbazen dat ook het inwerken van het "personeel" de nodige tijd in beslag nam. Maar met de inzet van ons begeleidend echtpaar zijn we nu een goed eind op weg. Ook tijdens de inhuizing van de kinderen moesten er nog diverse bouwklussen worden afgemaakt. Dat kon alleen maar als de kinderen naar dagbesteding waren. Gelukkig hadden onze 'bouwvakkers' daar het nodige begrip voor. 

 Sample Image

 De eerlijkheid gebied echter te zeggen dat er ook de nodige troubles opdoken. Het gaat wat te ver om daarover hier uitgebreid verslag te doen maar we kunnen wel zeggen dat we met name de laatste weken erg veel geleerd hebben. We hopen van harte dat alle moeilijkheden onder het hoofdstuk -aanloopproblemen- kunnen worden gerangschikt.

 

Dan zijn we nu volop bezig met de voorbereidingen voor de open dag op 11 april.  Het is de bedoeling dat de burgermeester van de gemeente Deurne, de edelachtbare heer Daandels de officiele opening zal gaan verrichten 

bijna bouwpastoor af ....  dus even tijd voor een update op de website 

Op 4 februari was het dan zover dat de eerste bewoner zijn nieuwe verblijf kon betrekken. Hard was er gewerkt om alles zover te krijgen dat tenminste de wc op slot kon en er 's-morgens een ontbijtje kon worden geserveerd.

Ondanks het feit dat er overal carnaval werd gevierd werd er toch even stil gestaan bij de inhuizing van Jenne. Een warm welkom was daar in de vorm van festelijke ballonnen in  een warm en schoon huis. Daarvoor had Annemarie, onze toeverlaat als het gaat om de organistie van de dagelijkse zorg voor onze kinderen wel gezorgd. Met de andere hulpen : Alice, Helmi, Mien, Regina en Hanneke was alles op orde gebracht.

   

Sample Image
 

Jenne werd welkom geheten door de voorzitter van de stichting Ons Thuis - Egbert Slot. Hij kreeg een bon voor een uitje als welkomstkado en hem werd symbolisch de sleutel van zijn kamer overhandigd :  

Sample Image

Zijn ouders kregen namens  vereniging de Sleutel een bloemetje aangeboden. 
Verder was  er nog een fraai kado van Annemarie en de andere hulpen.